Мortal Kombat X излезе официално на 14.04.15

Mortal Kombat X Official Logo

Mortal Kombat е една от най-яките видео игри за всички времена. Тя предлага на геймърите реалистични битки, много кръв и уроци по анатомия на човешкото тяло :)

По думите на творческия директор Ед Буун, новата Mortal Kombat X се е превърнала в "най-голямата премиера в историята на Mortal Kombat".

Отбелязвайки доброто постижение в Twitter, дизайнерът използва случая, за да благодари на феновете за успешната премиера, изтъквайки, че "благодарение на вас играта надминава значително и най-смелите ни очаквания".

community image 1429464048

"Мобилната и конзолната игра имат буквално милиони играчи, които влязоха онлайн за много кратко време и сървърите ни се пръскат по шефовете", пише Буун.

"Чудесно е, че толкова много геймъри искат да играят Mortal Kombat X и работим непрекъснато, за да държим сървърите в готовност. Поради големия наплив има проблеми, но ще ги оправим", обещава той.

Най-после на бял свят се появи и най-новата част от поредицата, а именно Mortal Kombat X.

Какво ни предлага новата част на Mortal Kombat?

На този въпрос не може да се отговори кратко, защото има един куп нови неща, пък и бяхме толкова заети да се бием, че не успяхме да я разучим много много...

Но ето част от новостите:

 1. На първо, но не и по важност място поставяме невероятната графика. Този път програмистите от NetherRealm Studios са се постарали битките да изглеждат по-реалистични даже от тези във филмите.
 2. Всеки боец има по 3 различни костюма. Но за разлика от предишните части на Mortal Kombat, вече всеки различен облик на бойците носи със себе си различни магии, комбоси, бойни стилове и т.н. Казано с други думи - броят на файтърите в Mortal Kombat X трябва да се умножи по три!
 3. Много по-добре направен Online multiplayer. Вече има много повече възможности за онлайн игра и въпреки че пак се използва Steam вече играта върви много по-плавно и изборът от противници е много по-богат.
 4. Нови персонажи, като например дъщерята на Johnny Cage и Sonya (да, правилно разбрахте - въпреки всичките бъзици между тях през годините те все пак се взеха).
 5. Завладяващ и интересен Story Mode.
 6. Един куп Fatality, Brutality, Faction Kill Fatality и други брутални начини да довършиш вече напердашения си противник.
 7. Вече могат да се използват декорациите от сцените за да замеряш противника с тях, да се хванеш за висящите неща, да отскочиш от някъде и т.н.
 8. ... и ще спрем с изброяването на новостите, за да не пропуснем нещо важно, пък и да не ви разваляме удоволствието от откриването им

И така стана ясно, че играта е яка, графиката е супер, геймплея е трепач и всичко е цветя и рози (или в случая е по-подходящо да кажем кръв и счупени кокали). И идва въпросът - на каква цена е всичко това.

Дойде редът на лошата (за някои от вас) новина.

Ако сте собственик на някоя от конзолите Xbox360, Xbox One, Playstation 3 или Playstation 4 значи всичко е точно. Пъхате диска и започвате да играете.

Но ако искате да разцъквате играта на компютъра си ще трябва да имате доста добра конфигурация. Ето минималните системни изисквания на Mortal Kombat X:

 • Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
 • Memory: 3 GB RAM
 • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 | AMD Radeon HD 5850

За да ви успокоя малко ще кажа, че аз лично играх без насичания на малко по-слаба машина. Моята машина е с  Pentium G3450 и GeForce 740 GT. Но за да върви плавно се наложи да изключа всички детайли :(

В заключение ще ви посъветвам да си купите Mortal Kombat X, защото нейната сила е в online битките. Не си убивайте интереса, като си свалите всичко на готово.

Sub Zero Fatality Move

 

 

 

Mortal Kombat Armageddon

Вход в системата

Let's Mortal Kombat begin!

Mortal Kombat X Animated Logo

Кой е онлайн?

В момента има 41  гости и няма потребители и в сайта

Анкета

Кой е любимият Ви играч от Mortal Kombat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bulgaria Cap Project"Bulgaria Cap Project"

BGtop