Мortal Kombat X излезе официално на 14.04.15

Mortal Kombat X Official Logo

Mortal Kombat е една от най-яките видео игри за всички времена. Тя предлага на геймърите реалистични битки, много кръв и уроци по анатомия на човешкото тяло :)

По думите на творческия директор Ед Буун, новата Mortal Kombat X се е превърнала в "най-голямата премиера в историята на Mortal Kombat".

Отбелязвайки доброто постижение в Twitter, дизайнерът използва случая, за да благодари на феновете за успешната премиера, изтъквайки, че "благодарение на вас играта надминава значително и най-смелите ни очаквания".

community image 1429464048

"Мобилната и конзолната игра имат буквално милиони играчи, които влязоха онлайн за много кратко време и сървърите ни се пръскат по шефовете", пише Буун.

"Чудесно е, че толкова много геймъри искат да играят Mortal Kombat X и работим непрекъснато, за да държим сървърите в готовност. Поради големия наплив има проблеми, но ще ги оправим", обещава той.

Най-после на бял свят се появи и най-новата част от поредицата, а именно Mortal Kombat X.

Какво ни предлага новата част на Mortal Kombat?

На този въпрос не може да се отговори кратко, защото има един куп нови неща, пък и бяхме толкова заети да се бием, че не успяхме да я разучим много много...

Но ето част от новостите:

 1. На първо, но не и по важност място поставяме невероятната графика. Този път програмистите от NetherRealm Studios са се постарали битките да изглеждат по-реалистични даже от тези във филмите.
 2. Всеки боец има по 3 различни костюма. Но за разлика от предишните части на Mortal Kombat, вече всеки различен облик на бойците носи със себе си различни магии, комбоси, бойни стилове и т.н. Казано с други думи - броят на файтърите в Mortal Kombat X трябва да се умножи по три!
 3. Много по-добре направен Online multiplayer. Вече има много повече възможности за онлайн игра и въпреки че пак се използва Steam вече играта върви много по-плавно и изборът от противници е много по-богат.
 4. Нови персонажи, като например дъщерята на Johnny Cage и Sonya (да, правилно разбрахте - въпреки всичките бъзици между тях през годините те все пак се взеха).
 5. Завладяващ и интересен Story Mode.
 6. Един куп Fatality, Brutality, Faction Kill Fatality и други брутални начини да довършиш вече напердашения си противник.
 7. Вече могат да се използват декорациите от сцените за да замеряш противника с тях, да се хванеш за висящите неща, да отскочиш от някъде и т.н.
 8. ... и ще спрем с изброяването на новостите, за да не пропуснем нещо важно, пък и да не ви разваляме удоволствието от откриването им

И така стана ясно, че играта е яка, графиката е супер, геймплея е трепач и всичко е цветя и рози (или в случая е по-подходящо да кажем кръв и счупени кокали). И идва въпросът - на каква цена е всичко това.

Дойде редът на лошата (за някои от вас) новина.

Ако сте собственик на някоя от конзолите Xbox360, Xbox One, Playstation 3 или Playstation 4 значи всичко е точно. Пъхате диска и започвате да играете.

Но ако искате да разцъквате играта на компютъра си ще трябва да имате доста добра конфигурация. Ето минималните системни изисквания на Mortal Kombat X:

 • Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
 • Memory: 3 GB RAM
 • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 | AMD Radeon HD 5850

За да ви успокоя малко ще кажа, че аз лично играх без насичания на малко по-слаба машина. Моята машина е с  Pentium G3450 и GeForce 740 GT. Но за да върви плавно се наложи да изключа всички детайли :(

В заключение ще ви посъветвам да си купите Mortal Kombat X, защото нейната сила е в online битките. Не си убивайте интереса, като си свалите всичко на готово.

Sub Zero Fatality Move


Predator, Tanya и Tremor се присъединяват към Jason в Mortal Kombat X

Warner Bros. обявиха останалите герои, които ще се присъединят към Jason Voorhes в The Kombat Pack за Mortal Kombat X. Те са Predator от филмовата поредица със същото име и Tanya и Tremor, които са стари персонажи във файтинг игрите. Всеки един от допълнителните герои е част от пакет, който освен в The Kombat Pack може да бъде закупен и отделно. Какво включва всеки от тях може да видите отдолу.

 • The Ultimate Horror Pack:
  Персонаж – Jason Voorhees
  Ужас костюми – Vampiress Mileena, Kraken Reptile и Pharaoh Ermac
 • The Klassic Pack #1:
  Персонаж – Tanya
  Класически костюми – Kano, Sonya и Liu Kang
 • The Predator / Prey Pack:
  Персонаж – Predator
  Костюми базирани на Predator – Commando Johnny, Infrared Scorpion и Carl Weathers като Jax
 • The Klassic Pack #2:
  Персонаж – Tremor
  Класически костюми  – Quan Chi, Jax и Kung Lao

Цената на The Kombat Pack е €29.99 и ще дава ранен достъп до всичко описано отгоре плюс костюмите Ronin Kenshi, Samurai Shinnok и Jingu Kitana.


Mortal Kombat X ще излезе за мобилни устройства

Warner Bros. и NetherRealm Studios обявиха, че Mortal Kombat X ще се появи през април за iPad, iPhone, iPod touch и Android устройства и ще бъде безплатна. Заглавието ще е комбинация между файтинг и игра с карти. В мобилната версия ще има характерните за играта Fatality движения, както и новата X-Ray система.

Хората, които свалят играта и имат регистрация в WB Play, ще могат да отключват бонус съдържание за PC и конзолните версии. Обратното също ще е възможно.

Mortal Kombat X излиза за PC, PlayStation 3, Playstation 4, Xbox 360 и Xbox One на 14 април.


 

Brutality се завръща в Mortal Kombat X

Brutality е завършващ удар, подобна на фаталити, заедно с Animality, Babality и Friendship, бяха част от завършващите удари в Mortal Kombat 3 и Mortal Kombat Ultimate, от далечната 1996 година. Споменатите завършващи удари (с изключение на фаталити) бяха изоставени от франчайза. Днес в специален live-streal NetherRealm потвърди  и показа някой от бруталитите в действие. клипа е събран от сайта IGN :

Обявени са над 100 бруталити. Загатнат е и нов персонаж, който ще бъде показан скоро.


Reptile и Ermac бяха представени официално в Mortal Kombat X

ermac1280jpg-647521-1422571155479 medium   

Както и беше обещано от NetherRealms Studios бяха разкрити двама добре познати персонажа от предишните поредици на Mortal Kombat а именно влечугото Reptile и червената нинджа Ermac. Мнозина вероятно ще се досетят, че Reptile е наличен още в оригиналния Mortal Kombat като скрит бос (макар и да няма специални умения – те са комбинирани такива на Sub-Zero и Scorpion). Иначе Reptile си изглежда напълно познат откъм боен стил и в Mortal Kombat X. Куп негови маркови атаки като плюене на отрова и протягане на огромния му език се завръщат, но въпреки това са добавени и нови такива, които са доста ефектни. Другия персонаж Ermac отновоможе да разчита на своите свръхестествени сили, за да подхвърля противниците си из арените. Този път обаче Ermac се носи още по-елегантно като привидение по врене на геймплея, като добавя още разнообразие в Mortal Kombat X.

reptile-932x620

Самата игра очакваме на 14 април 2015. Бойците ще са налични за всички основни платформи днес – PC, PS3, PS4, Xbox360 и Xbox One.


 

Mortal Kombat X представя Kitana, Kung Lao и Goro...

gammasquadgoro

Споделен е нов трейлър на Mortal Kombat X, в който са представени познати персонажи от предишните части на заглавието – Kitana и Kung Lao. Във видеото са показани кадри с участието на двамата герои, които демонстрират част от уменията и специалните си движения.

Kitana

Mortal Kombat X ще дебютира на 14 април за PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One. Заявилите предварително заглавието в определени магазини ще могат да играят с Goro.


Kung Lao е следващият персонаж в Mortal Kombat X

hqdefault

                 Според финландското списание “Pelaja” към нарастващия списък от играчи на играта Mortal Kombat X се присъединява и монаха Kung Lao. В играта той ще бъде представен като много по-възрастен и ще има три основни стила на геймплей: Tempest, Buzz Saw и Hat Trick. Както в предишните версии на играта, играчите ще могат да използват шапката на Kung Lao като въртящ се щит и оръжие за хвърляне.

                  Ед Бууб също така съобщава в един от постове си, че онлайн-функциите на играта ще бъдат представени доста по-сложен начин в тази част. При стартиране на играта, всеки играч ще трябва да избере с коя от следните групи да бъде в съюз: Лин Куей, Белият Лотус, Братството на Сенките, Черния Дракон или Спешъл Форс. Основно всеки отбор ще събира така наречените „бойни точки“, който ще определят как да изглеждат менютата на играча в сингъл и мултиплаър.

 


Mortal Kombat X

 

“Мортал комбат” (Смъртоносна битка - б.а) е изпълнена с насилие игра, която завинаги промени индустрията. “Уорнър брос” обявиха плановете си догодина да издадат 10-а версия на култовото заглавие, разпалило бойните фантазии през последните 20 г. Това ще е първото заглавие за “следващото поколение” конзоли “Плейстейшън” 4 и “Ексбокс уан”. Ако играта е толкова брутална, колкото трейлърът ѝ, показващ детайлно кървави сцени и обезглавяване, то няма съмнение, че ще се вдигне нова вълна шум за насилието във видеоигрите. Въпреки това тя надали ще е толкова силна, колкото при излизането на оригиналната игра.

През 1993 г. “Нинтендо” бе компания, на която родителите вярваха, а децата обожаваха, връщат лентата запалени геймъри. Тогава корпорацията пуска за конзолата си “Супер Нинтендо” първата версия на “Мортал комбат”. До ден днешен тя се смята за една от най-бруталните и изпълнени с насилие игри.

Критиците се възхищаваха на “Мортал комбат”, но играта стана известна с безсрамната си възхвала на убийствата. Тя позволяваше на геймърите на изтръгнат сърцето на паднал враг или от разстояние да му откъснат главата, и да я размахват като трофей.

Играта насърчаваше насилието с легендарния призив “Довърши го”, мигащ на екрана, когато някой бе близо до победа.


 

Mortal Kombat X с официална дата на излизане

След дълго чакане Warner Bros. Interactive Entertainmen обяви официалната дата на излизане на следващата част от серията Mortal Kombat X, а именно 14 Април 2015 година.

 

Mortal Kombat 9 беше обявена за най-продаваната игра от серията, очаква се новата 10-та част да я задмине. И със сигурност играта изглежда зашеметяващо, графиката и физиката изглеждат невероятно. В мрежата вече има доста клипове и ревюта, направени от хора с ранен достъп до играта :

 

Играта има за цел да предложи нещо различно от предхождащите я части. Всеки един от героите ще има различни скилове, хватки и магии, които могат да се избират преди началото на битката. Избирането на различните комбинации има стратегическа цел и ще е важна част о геймплея. Другата интересна новина е, че всеки, който е закупил предварително играта, ще получи като бонус допълнителен играч, с който другите потребители няма да разполагат, а именно Goro


Mortal Kombat X - нови кадри

В интернет се появиха нови кадри от предстоящата бойна игра Mortal Kombat X на студиото NetherRealm.

Reddit потребител с прякор grassisalwayspurpler публикува 9-минутен клип, който е бил заснет от изложението Paris Games Week, което се проведе тази седмица.

От видеото личат някои от вече потвърдените герои, които се бият в схватки помежду си.

Клипът започва с появата на Sub-Zero, който се изправя срещу Quan Chi - последният засега потвърден боец в играта - след което продължава с Kotal Kahn, който пък е най-новият герой в света на Mortal Kombat. Освен това можем да видим някои от вариациите в бойния стил на героите, от които личат отделните специални и комбо удари, блок механики и завършващия удар на Sub-Zero.Записът от Mortal Kombat X е направен от PS4 версията на играта.

Mortal Kombat X ще предложи общо 24 бойци, разделени в две групи по 12 като половината са стари познайници на геймърите, а останалите са нови.

Mortal Kombat X излиза на 14 април 2015 г. за PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One и PC.


Raiden е следващият персонаж в Mortal Kombat X

 

По време на EVO 2014, Ed Boon и NetherRealm Studios разкриха още един персонаж, който прави своето завръщане в предстоящата Mortal Kombat X. Богът на грамотевиците Raiden и един от най-ключовите герои в поредицата ще се присъедини към вече разкритите Scorpion, Sub-Zero, D”vorah, Kotal Kahn, Ferra & Torr и Cassie Cage.

От студиото споделиха геймплей трейлър разкриващ появата на Raiden, в който също така са представени Fatality и X-Ray движенията на персонажа.

Mortal Kombat X се очаква да направи своята премиера през 2015 за PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One.